Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat salariul minim diferențiat. Câți bani va primi un angajat cu studii superioare, de la 1 decembrie

Publicat

card

Salariul minim va fi diferențiat în funcție de studii. Măsura a fost aprobată în ședința de Guvern de vineri și intră în vigoare de la 1 decembrie 2018.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunțase încă de săptămâna trecută că salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie, acesta urmând să fie diferenţiat în funcţie de studii. Pentru aceasta, a explicat Vasilescu, este nevoie de modificarea Codului Muncii.

 În acest moment, salariul minim brut este de 1.900 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.160 lei în mână. Din salariul brut, statul reține 25% contribuții sociale, 10% contribuții de sănătate, iar ce rămâne este taxat cu 10% drept impozit pe venit.

Angajații cu studii superioare care au cel puțin un an vechime ar urma să primească, din decembrie 2018, un salariul minim brut de 2.350 de lei, ceea ce înseamnă 1.413 lei net.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax