Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a evaluat Casa Poporului. Ce valoare are cea mai mare clădire administrativă din lume

Publicat

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului pe numele ei vechi, cea mai mare clădire administrativă din lume, a fost evaluată la suma de 5,58 miliarde lei (aproximativ 1,2 miliarde euro), conform unei Hotărâri de Guvern care s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi.

În acelaşi document, parcarea subterană a Palatului Parlamentului, cu o suprafaţă de 13.286 mp, este evaluată la 45,8 milioane lei (9,6 milioane euro). Terenul aferent Palatului Parlamentului valorează la 4,2 miliarde lei (907 miliarde euro).

Actul normativ actualizează valoarea de inventar a clădirii din Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, potrivit Mediafax. La începutul anilor 2000, Palatul Parlamentului avea valoarea de inventar zero.

La acel moment, în hotărârea de Guvern privind trecerea imobilului în administrarea Camerei apărea o valoare a clădirii, de 19 miliarde de lei, cu precizarea că leul era estimat la valoarea de dinainte de 1989.

Sursă: Libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax