Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a limitat la 50% cota parte din bugetul alocat pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare termică

Publicat

Guvernul va mai aloca doar 50% cotă parte din bugetul pentru finanțarea lucrărilor de creștere a performanței energetice a blocurilor la care nu au fost recepționate lucrările de intervenție. Din 2019 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va încheia cu autoritățile administrației publice locale contracte de finanțare multianuale pentru finalizarea lucrărilor de intervenție pentru creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe cuprinse în Programul național multianual privind creșterea performanței energetice.

În trecut Guvernul suporta  50% din cheltuieli, primăriile – 30%, iar asociațiile de proprietari – 20%, pentru ca ulterior să fie reglementată o nouă distribuire, respectiv 60% suportat de către UE și din buget, 15% de către consiliile locale și 25% de către asociațiile de proprietari.

În 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va încheia cu autoritățile administrației publice locale care au alocate fonduri de la bugetul de stat contracte de finanțare anuale pentru finalizarea lucrărilor de intervenție pentru creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe cuprinse în Programul național și transferul cotei-părți care se alocă de la bugetul de stat.

 

Din anul 2019, MDRAP va încheia cu autoritățile administrației publice locale contracte de finanțare multianuale pentru finalizarea lucrărilor de intervenție pentru creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe cuprinse în Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, la care nu au fost recepționate lucrările de intervenție pentru creșterea performanței energetice și transferul cotei-părți care se alocă de la bugetul de stat, în limita fondurilor bugetare disponibile.

În vederea fundamentării bugetului de stat pentru anul 2019, pentru alocarea sumelor necesare încheierii contractelor de finanțare multianuale și finalizării lucrărilor de intervenție pentru creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe cuprinse în Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență, autoritățile administrației publice locale trebuie să transmită MDRAP necesarul sumelor de la bugetul de stat în vederea finalizării acestora din valoarea aprobată la data includerii în program.

”În situația în care autoritățile administrației publice locale nu transmit aceste informații în termen de 30 de zile, blocurile de locuințe din acele unități administrativ-teritoriale vor fi eliminate din Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe”, a transmis Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Sursă: Profit.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax