Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a modificat normele de obţinere a atestatului de detectiv particular, pentru a debirocratiza procedura

Publicat

Normele de aplicare a Legii nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular au fost modificate de Guvern în ședința de joi, 14 martie.

Modificările ar urma să aibă un „impact pozitiv” asupra persoanelor care doresc să obţină licenţa de funcţionare, dar şi asupra activităţii administraţiei publice competente cu gestionarea dosarului, scrie Agerpres.ro.

„Hotărârea adoptată de Executiv aduce o serie de modificări şi completări normelor de aplicare legii privind exercitarea profesiei de detectiv particular, pentru a clarifica unele aspecte în vederea obţinerii atestatului de detectiv particular, precum şi de a corela soluţiile normative.

Astfel, în vederea susţinerii de debirocratizare a sistemului administrativ şi facilitarea soluţionării procedurii privind obţinerea atestatului de detectiv particular sau a licenţei de funcţionare a societăţii specializate ori a cabinetului individual de detectivi particulari, printre modificări se regăseşte eliminarea obligativităţii de a depune, în copie, unele documente, precum actele de identitate, diplomele de studii sau actele de proprietate/folosinţă ale sediului şi punctelor de lucru”, a explicat Guvernul.

Potrivit notei de fundamentare, în medie, în ultimi 5 ani, au fost eliberate 25 licențe de funcționare pentru societățile/cabinetele specializate de detectiv particular.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax