Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul a prelungit acordarea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie. Anunțul ministrului

Publicat

Măsurile de protecție socială pe perioada pandemiei de COVID au fost reînnoite, a anunțat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi. Este vorba dspre acordarea șomajului tehnic de 75% din salariu. 

”Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobată o Ordonanță de urgență a Guvernului care cuprinde măsuri de protecție socială, atât pentru angajați, cât pentru angajatori, dar și pentru ceilalți profesioniști (sportivi, antrenori și alte categorii de liber profesioniști).

Practic, prin acest act normativ am reintrodus acordarea șomajului tehnic și reglementăm noi măsuri de protecție socială, atât de necesare în această perioadă, când, din cauza situației pandemice, există riscul de a se suspenda, limita sau chiar întrerupe activitatea.

Este acea indemnizație de șomaj de 75% din salariul aflat în plată, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe țară folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022” a scris acesta miercuri seară, pe contul său de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax