Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a prelungit perioada de finalizare a lucrărilor de amenajare a râului Ampoi, la Zlatna. Care este noul termen

Publicat

Guvernul a prelungit joi termenul de finalizare a unui proiect pilot pentru amenajarea râului Ampoi și a afluenților săi în orașul Zlatna. Inițial, lucrările trebuiau terminate până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, însă termenul a fost prelungit până la 31 decembrie 2025.

În prezent, stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 94%. 

Guvernul a aprobat joi o Ordonanță privind prorogarea termenului prevăzut la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 40/2006 pentru aprobarea şi finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor.

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 40/2006 a fost aprobat mecanismul de susţinere financiară a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale în realizarea proiectelor de investiţii cuprinse în programele multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor.

În prezent, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are în derulare un număr de trei convenţii în cadrul programelor prevăzute, respectiv:

  • „Managementul regional al deşeurilor urbane şi ecologizarea rampelor de deşeuri din judeţul Satu Mare”
  • „Extindere şi reamenajare Parc zoologic şi de agrement Turda, judeţul Cluj”
  • „Program-pilot pentru reabilitarea zonelor fierbinţi Zlatna”

Stadiul lucrărilor de amenajare a râului Ampoi și a afluenților săi în orașul Zlatna

Potrivit documentației, Convenția nr. 5441/26.10.2006 „Program-pilot pentru reabilitarea zonelor fierbinţi Zlatna” în cadrul căreia mai este de finalizat obiectivul de investiții „Amenajarea râului Ampoi și a afluenților săi în orașul Zlatna” are un stadiu fizic de realizare de 94 % iar termenul de finalizare este 31 ianuarie 2024 conform prevederilor din contractul de finanțare multianual nr. 1/N/18.05.2023 încheiat între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Fondului pentru Mediu.

Proiectul „Amenajarea râului Ampoi și a afluenților săi în orașul Zlatna” din ,,Programul -pilot pentru reabilitarea zonelor fierbinţi Zlatna” se finanțează din Fondul pentru mediu cu cofinanțare 100% a cheltuielilor eligibile, în baza contractului de finanțare multianual.

Necesitatea prelungirii termenului de derulare a convenţiilor apare ca urmare a nerespectării graficelor de efectuare a plăţilor stabilite în cadrul formelor iniţiale ale acestor convenţii, din cauza finanţării anuale insuficiente şi modificărilor de soluţii.

„Datorită alocărilor bugetare insuficiente din ultimii ani, lucrările de execuție fie au fost sistate, fie au fost amânate procedurile de achiziție. Acestea au condus la derularea unor noi proceduri de avizare în cadrul comisiilor tehnico-economice şi consiliilor interministeriale, respectiv aprobări prin hotărâri ale Guvernului”, se precizează în nota de fundamentare.

Prin finalizarea investiției se are în vedere închiderea liniei de apărare împotriva inundațiilor pe râul Ampoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax