Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare: Vom merge la vot in 9 decembrie

Publicat

Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie,după ce, premierul Victor Ponta anunțase, cu câteva ore mai devreme, ca acestea vor fi organizate în  data de 2 decembrie, din cauza opozitiei PDL.

„In urma unei discuții in ședinta de Guvern, s-a ajuns la concluzia ca 30 noiembrie este prima zi libera de Sf. Andrei, urmează 1 Decembrie, Ziua Natională, este posibil ca foarte multi cetățeni să plece către alte localități. Alte localitati inseamna chiar și in județul limitrof. Acei cetateni sunt obligați să voteze in circumscripția in care sunt arondași și pentru a nu fi aceasta incurcatură s-a optat pentru data de 9, duminica in care nu este nimic altceva, decat toata lumea acasa”, a precizat Andrei Zaharescu.

Acesta a precizat ca, in conditiile stabilirii datei de 9 decembrie pentru alegerile parlamentare, nu crede ca mai este valabilă solicitarea premierului de a se discuta cu PDL pentru stabilirea alegerilor in data de 25 noiembrie.

Ministrul de Interne declarase că există o constrângere constituţională privind data alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, iar scrutinul nu poate fi organizat mai devreme de luna decembrie. Este vorba despre faptul că actualul Parlament a fost validat pe 19 decembrie, iar Constituţia prevede că în momentul în care se organizează alegerile, preşedintele e obligat ca în 20 de zile să convoace Parlamentul în şedinţa de constituire, a explicat ministrul de Interne.

Membrii Camerei Deputaţilor şi cei ai Senatului au un mandat de patru ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea eventualului conflict.

Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult trei luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax