Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Guvernul adoptă legea privind majorarea salariilor din Educație, respinsă de sindicate. Obiecții ale Consiliului Legislativ

Publicat

Consiliul Legislativ are obiecții pe marginea Ordonanței de Urgență pentru creșterea salariilor din învățământ, pe care Guvernul Ciucă a anunțat că o aprobă joi.

Reamintim că ordonanță respinsă de profesori, care au anunțat că vor continua greva. Ulterior, Consiliul Legislativ a constatat că actul normativ nu îndeplinește toate elementele și a făcut o serie de observații și propuneri.

Documentul poate fi vizualizat AICI.

Consiliul Legislativ, al cărui aviz este obligatoriu înainte de aprobarea oricărui act normativ, arată că OUG prin care Guvernul Ciucă încearcă să majoreze salariile profesorilor încalcă principiul neretroactivității, pentru că prevede în anexă creșteri salariale pentru anul 2022.

Într-o intervenție de joi, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre majorările salariale acordate de Guvern, dar nu a spus nici o vorbă despre faptul că profesorii au respins aceste sume.

Cu cât ar crește salariile profesorilor: majorarea anunțată de Guvern duce la o creștere netă de 585 de lei pentru profesori și 250 lei pentru personalul nedidactic.

”Ordonanta de urgență de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educație, pentru că am considerat că este necesar ca noi toți să înțelegem rolul și menirea pe care o au atât dascălii, cât și întreg sistemul pe întreg lanțul, de la autorități, la instituțiile de educație îl au în asigurarea unui sistem educațional așa cum ni-l dorim.

Practic, majorarile salariale de care vor beneficia toți cei care își desfășoară activitatea în sistemul de educație beneficiază” a spus Ciucă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax