Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul amânat din nou plafonarea tarifelor RCA. Care este motivul

Publicat

Guvernul a amânat din nou aprobarea hotărârii privind plafonarea tarifelor RCA. Aflat pe agenda ședinței de Guvern de miercuri, proiectul a fost amânat. 

„Proiectul de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda ședinței de Guvern, a fost amânat pentru a fi analizate cele mai bune opțiuni”, anunță Executivul.

„În momentul de față, ceea ce se întâmplă piața RCA neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăți de asigurări au intrat în insolvență sau au dat faliment”, spunea Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că președintele ASF urma să vină în guvern pentru a susține un proiect de hotărâre de Guvern.

„Vreau să fac mențiunea că în baza propunerii dumnealui și a analizei, voi lua o decizie în acest sens”, încheia Ciucă, potrivit Mediafax.

Ce prevedea proiectul

Potrivit proiectului actualizat, tarifele de primă maxime pentru asigurarea obligatorie auto RCA se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție pentru o perioadă de 6 luni.

Tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0. În funcție de istoricul de daună al asiguratului, asigurătorii RCA aplică clasa de bonus/malus în care se încadrează acesta, conform prevederilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax