Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul analizează situația „Cupru Min” Abrud. Vezi ce conține memorandumul care așteaptă aprobarea Executivului

Publicat

Pe masa Guvernului României află în această săptămână un memorandum înaintat de Ministerul Economiei privind situația „Cupru Min” Abrud. Documentul propune ca 50% din dividende să rămână la companie, pentru a fi direcționate spre investiții, precum și derogarea de la plata taxei de drum. În opinia vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, aprobarea acestor măsuri ar aduce „Cupru Min” Abrud suficiente resurse financiare pentru obținerea acordului de mediu și, implicit, atragerea de investitori.

„În această săptămână, Guvernul va analiza un memorandum înaintat de Ministerul Economiei care prevede două lucruri importante. În primul rând, practic societatea este pregătită pentru privatizare și atunci se iau în vedere doi pași foarte importanți. Primul dintre acești pași este că acest memorandum propune derogarea Cupru Min de la prevederile OUG 64 care presupune că 85 din dividende merg la Ministerul Finanțelor și 15% rămân la nivelul societății pentru a fi făcute investiții. Prin memorandum se propune ca nivelul dividendelor plătite către Ministerul Finanțelor să fie de 50%, iar 50% să rămână la companie pentru partea de investiții. Dacă acest lucru va fi acceptat, putem spera la sume considerabile pentru partea de investiții și de retehnologizare.

O altă măsură pe care o propune acest memorandum este ca societatea Cupru Min să fie derogată de la plata taxei de drum inclusă în prețul motorinei. În prezent, Cupru Min folosește lunar circa 110 tone de motorină pentru exploatarea cuprului la Roșia Poieni. Dacă aceşti doi pași cuprinși în memorandum vor fi acceptați de Guvern, asta înseamnă că reprezentanţii Cupru Min vor avea sume importante pentru partea de obținere a acordului de mediu pe anul 2013, pentru că știți că aici era o problemă din punct de vedere a investitorilor, deoarece nu aveau avizul de mediu. Prin aceste măsuri, societatea se va bucura de un real succes printre investitori, iar economia de bani poate duce rapid la retehnologizare și noi investiții, ceea ce automat înseamnă și noi locuri de muncă”, a explicat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. HaHaHa

    luni, 28.01.2013 at 18:56

    1,5 mln euro pe an pt motorina… frumos.

  2. Cetateanul

    miercuri, 30.01.2013 at 20:10

    No lasa domnule Roman ca noua nu ne place cu 50% castig. Mai nou ne dam acordul pentru 0,01% gen RMGC. Nu fiti absurd. Suntem aici sa ne vindem tara si sa ne luam partea!? Nu? Nu fac aluzie la dumneavoastra. Stiu ca sunte-ti un om drept insa restul lasa de dorit..

  3. Pingback: Ministrul Varujan Vosganian: Anumite părţi interesate ar putea furniza resurse pentru tehnologizare şi să preia minereul, la “Cupru Min” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax