Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul aprobă normele planului național de cancer. Ciolacu: toți pacienții, incluși în noile programe de diagnostic și tratament

Publicat

În ședința de joi, Guvernul aprobă o ordonanţă şi o hotărâre prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat pentru pacienţii oncologici, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, toţi bolnavii de cancer vor fi incluşi în noile programe.

„Astăzi încheiem o etapă importantă şi aşteptată odată cu elaborarea normelor Planului naţional de control al cancerului.

Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici.


Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”, a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Alte măsuri de asistență medicală pentru pacienți

Potrivit prim-ministrului, vor urma rapid măsurile pentru reorganizarea sistemului de asistenţă medicală pentru pacienţii de cancer, precum şi standarde de calitate a îngrijirii şi centre complexe de oncologie pediatrică.

„Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni şi pe an”, a adăugat premierul.

El a apreciat colaborarea dintre ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, echipa sa, comisiile de specialitate în domeniul oncologiei şi profesorul Patriciu Achimaş Cadariu în elaborarea acestor acte normative.

„Este cu adevărat o muncă de echipă şi cred că aceasta este soluţia corectă”, a evidenţiat Marcel Ciolacu.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 27.07.2023 at 13:54

    Păi dacă până acum a fost altfel, dă-l dracu afară pe Rafila, că se dovedeşte tot mai prost pe zi ce trece. Ai de unde alege,că de habarnişti e plin partidul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax