Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul aprobă o nouă procedură de angajare la stat din 2023. Proiect pilot special pentru debutanți și înalții funcționari

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care prevede o nouă modalitate de angajare pentru funcționarii publici debutanți și pentru înalții funcționari publici. 

Totul, în cadrul unui program pilot care va funcționa până în iunie și care prevede două etape bine delimitate.

Prima constă într-un concurs la nivel naţional prin care se recrutează candidații, urmată de o a doua, organizată la nivelul fiecărei instituții.

În urma recrutării unui număr de candidaţi pentru aceste două categorii funcţionari publici debutanţi, respectiv înalţi funcţionari publici, ocuparea posturilor propriu-zise în autorităţile şi instituţiile publice, fie că sunt centrale, fie că sunt locale, se face printr-un concurs organizat la nivelul instituţiei respective, spune ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

De remarcat că proiectul vizează debutanții și înalții funcționari publici, două categorii pe care le alimentează partidele politice.

Atât oamenii noi în sistem cât și promovarea unora la nivel înalt este uneori o problemă din cauza concursurilor, în forma actuală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax