Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. Decizia ar urma să fie analizată în coaliție

Publicat

Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. 

Decizia de a continua sau nu acordarea compensaţiei va fi analizată în perioada următoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, la Antena 3.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a spus Cărbunaru.

Dan Cărbunaru a mai declarat că războiul din Ucraina reprezintă o formă de „instabilitate” care afectează inclusiv angajamentele asumate de guvern.

„Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Reamintim faptul că Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii iunie reducerea prețului la carburanți cu 50 de bani. Măsura urma să fie aplicată în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”, declara, pe 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă, care a adăugat că, prin măsura luată de guvern, prețurile la carburanți „au scăzut” și a fost evitată „penuria și raționalizarea carburantului”.

„Până la urmă 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă”, declara președintele Klaus Iohannis, referitor la măsura guvernului de reducere a prețului la carburanți.

sursa: antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax