Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul caută soluții pentru plafonarea prețului la gaze și compensarea celui la energie electrică. Ce spune Florin Cîțu

Publicat

Premierul Cîțu a anunțat că în ședința de guvern de miercuri s-a discutat despre plafonarea tarifelor la gaze și compensarea celor la energie electrică. Este vorba despre o ordonanță în primă lectură, urmând ca Ministerul Muncii, al Energiei și al Finanțelor să realizeze o formă finală a acesteia.

„Avem deja soluție pentru compensare și asta vroiam să avem, să ne asigurăm că în special clienții non-casnici și casnici, IMM-urile și persoanele fizice nu vor plăti toată factura în această iarnă. Și aici soluțiile le avem, eu zic că suntem 90%, urmează doar să ne gândim care este forma cea mai simplă ca să nu trebuiască să completeze oamenii tot felul de formulare.

În ceea ce privește plafonarea la gaze, vreau să ne uităm la această soluție, dar pentru mine este important să nu distorsionăm foarte mult piața. Pentru că în momentul în care introduci o astfel de măsură distorsionezi piața, motivația de a investi dispare pentru companii și atunci vreau să vedem cum luăm această măsură să fie cât mai puțin invazivă în piață. Trebui să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale. 

Cele trei ministere vor veni până săptămâna viitoare cu o soluție de compensare pentru clienții casnici și non-casnici. Discuția despre plafonarea prețului la gaze, împreună cu Ministerul Economiei, Consiliul Concurenței, Comisia Europeană, vor discuta, după cum știți, sunt mai multe țări care discută cu Comisia Europeană pe acest subiect”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul a mai fost întrebat despre cum va ajuta guvernul marile companii să treacă peste această creștere mare a prețului gazelor și a energiei electrice:

„Va veni soluția în aceeași ordonanță. Știm ce putem face pentru consumatorii casnici, așteptă soluția de la Ministerul Energiei vedem ce putem face și pentru cei non-casnici. Compensarea nu ajută scăderea prețurilor, ci plafonarea. Singura soluție pe termen lung este de a crește capacitatea de producție de energie în România. Va fi nevoie de investiții, a răspuns acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax