Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul Ciolacu a fost votat în Parlament. Principalele declarații ale liderilor politici: ironii, scandal și laude

Publicat

Guvernul Ciolacu a trecut de votul din Parlament cu 290 de voturi pentru. Noul Guvern avea nevoie de 233 de voturi. 

Camera Deputaţilor şi Senatul s-a reunit, joi, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu. 

Conform programului, premierul desemnat Marcel Ciolacu a prezentat programul de guvernare şi lista Guvernului.

Vot pentru Guvernul Ciolacu: principalele declarații

Marcel Ciolacu către PNL: Putem avea un viitor politic împreună

”Domnule președinte Cătălin Drulă, sunteți mult mai tânăr decât mine. Dacă mă chemați la grupul USR voi veni. Fără presă, fără nimic. Toate reformele din PNRR trebuie respectate, este ultimul tren al USR.

Nu sunt ipocrit, am multe defecte A scăzut industria, a scăzut peste tot, în Franța, Germania, este reculul ultim. Știm și eu, și dumneavoastră ce amenință cel mai mult România. Îmi doresc să colaborăm instituțional, să găsim linia de mijloc.

Îmi pare rău domnule Kelemen Hunor că trei bărbați de stat n-am reușit să rămânem la guvernare.

Vor fi atacuri foarte mari asupra noastră, dragi colegi, și la PNL, și la PSD, nimănui nu-i convine această majoritate.

Vom fi acuzați, întărâtați, astfel încât această alianță să se rupă. Ar fi culmea să ne lăsăm impresionați în acest moment.

Cred că vom avea un viitor politic împreună și după 2024 dacă această guvernare se va ridica la nivelul așteptat de români”.

Cătălin Drulă: program de guvernare copy-paste

”Am văzut programul de guvernare, plin de proiecții false, promisiuni, foarte mult copy-paste și măsuri care nu pot fi implementate.

Deficitul nu va fi niciodată cât e acolo.  La grafice colorate vă dădea clasă Dragnea și la falsul patriotism asta de mirosiți ceapă verde în piețe în timp ce nu v-ați atins de cheltuielile obscene ale statului. Măcar Dragnea era originalul.

Nimeni nu vrea o copie, varianta de mâna a doua. Creșterea taxelor – veți băga mâna mai adânc în buzunarele oamenilor ca să finanțați aparatul de partid.

Ați crescut deja taxe și impozite pe dividende, pe chirii. Un om de stat trebuie să își asume reformele. Domnule Cioalcu nu ați avut curaj să vă asumați reformele”.

Kelemen Hunor, discurs ironic: Domnule Ciolacu, aveți grijă să nu se trezească PNL

Liderul UDMR, Hunor Kelemen, i-a criticat dur pe foștii parteneri de guvernare de la PSD și PNL în discursul său de dinaintea votului de învestitură.

Kelemen a spus, ironic, că guvernul Ciolacu este „cel mai de succes din istoria României” pentru că „nici nu ați depus jurământul și deja aveți mai multe deziderate îndeplinite”.

”Domnule Ciolacu, aveți grijă de PNL, sunteți un magician politic extrem de talentat. Aveți grijă să nu se trezească.

E adevărat că nu a trecut încă pericolul de a te culca sănătos și de a te trezi mort. Bănuiți și dumneavoastră, știu și eu, că dacă se vor trezi vă vor lăsa singuri.

Eu mai am încredere în dumneavoastră fiindcă știu că n-ați vrut să vindeți Ardealul.

Știam acest lucru când alții v-au acuzat absolut gratuit. Și tot de la dumneavoastră am înțeles în aceste zile explicați pentru acea acuzație de acum trei ani.

Când v-am întrebat de ce trebuie să renunțem la ministerele unde am avut miniștri buni și vreau să le mulțumesc lor, mi-ați dat un argument care m-a lăsat perplex – că așa e în politică.

Ludovic Orban: Nu am cum să votez vâslașul lui Dragnea

”Domnule Ciolacu, eu nu v-aș vota nici ca primar la Dobroești, unde locuiesc, cum să vă votez ca prim-ministru?

N-am cum să votez pe cineva despre care nu știu când a făcut liceul, n-am cum să votez pe cineva dacă nu știu când și-a luat Bacalaureatul, un om care a preferat să aibă relații privilegiate.

S-a dus să facă doctoratul la Academia SRI și a fost exmatriculat. (…) Nu am cum să votez vâslașul lui Dragnea, nu am cum să votez președintele PSD, care a fost partidul care a ținut România în loc, în sărăcie, și și-a bătut joc de șansa fiecărui român la o viață decență. Acest program de guvernare nu e decât un bla bla bla.

George Simion:

”Vrem să știm la ce v-ați referit când ați spus de sclavii moderni ai Europei. (…) Suntem ca pe vremea iobăgiei. Iobagii aveau obligația să muncească pentru stat 52 de zile dintr-un an. Astăzi, românii două săptămâni pe lună le lucrează pentru stat”.

Diana Șoșoacă:

Senatoarea i-a declarat lui Ciucă că deja îi place de el, iar parlamentarilor USR le-a strigat de la microfon că sunt „LGBT-iști”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 15.06.2023 at 18:58

    V-a tras-o subtil Hunor, dar la capacitatea voastră intelectuală aţi luat-o ca pe o măgulire. Penibil, pentru unul la care şi denumirea numelui spune că este un slut, ciung. Astea-s valorile României actuale.După unele zvonuri s-ar părea că pe la toamnă eşti amintire. Bine ar fi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate