Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul Cioloș a depus jurământul: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român”

Publicat


dacian ciolosGuvernul Cioloș a fost validat de Parlament cu 389 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” și două nule. „Nu ne dorim şi nu putem înlocui clasa politică. Nu putem guverna decât alături de partidele politice. Guvernul va rămâne un partener activ. Subliniez sprijinul necondiționat al Guvernului față de independența justiției și lupta împotriva corupției”, a transmis Dacian Cioloș de la tribuna plenului reunit al Parlamentului. Guvernul Cioloş a depus jurământul la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

 

Primul ministru Dacian Ciolos şi-a depus jurământul de investire în funcţie de prim ministru: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
De asemenea, au depus jurământul și vicepremierii Vasile Dâncu și Cosmin Borc. Urmează ceilalți membri ai Cabinetului Cioloș.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după ceremonia de investire a noului Guvern, că avem o criză de încredere şi că politicienii s-au îndepărtat prea mult de alegătorii lor.

„Societatea se schimbă. Societatea românească s-a schimbat. Societatea de astăzi are alte aşteptări decât societatea de acum 10 ani sau de acum 25 de ani. Societatea se schimbă şi se schimbă şi aşteptările societăţii. Se schimbă aşteptările faţă de clasa politică şi dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitatea devine prea mare intrăm în criză”, a declarat preşedintele Iohannis.

„Mulţi au vorbit în aceste zile despre criza în care ne aflăm. Mulţi au vobit, puţini au definit-o. S-au ţinut cuvântări şi s-au spus că nu am avut o criză guvernamentală. S-a spus că nu avem o criză parlamentară, nici măcat o criză politică. Atunci, se pune întrebarea: dar ce criză avem? Avem cea mai gravă formă de criză. Avem o criză de încredere a cetăţenilor faţă de politicienii pe care i-au ales să îi reprezinte. Încrederea este bunul cel mai valoros în politică. Se câştigă greu, se pierde uşor. Această criză de încredere ne-a dus în situaţia în care suntem acum”, a explicat şeful statului.

„Am vorbit cu liderii politici, cu oamenii din stradă, cu reprezentanţii societăţii civile. Protestatarii ne-au spus că sunt nemulţumiţi de clasa politică. Politicienii au spus că au înţeles. Dar politica fără partide politice nu se poate. Însă, într-o democraţie nici fără popor nu se poate. Dacă politicienii se îndepărtează de alegători, atunci apare o similară cu cea în care am ajuns noi astăzi. Constatăm o înstrăinare între alegători şi clasa politică”, a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai afirmat că aşa s-a ajuns în situaţia în care s-a propus un prim ministru independent, Dacian Ciolos, cu recomandarea de a pregăti un Guvern independent politic. „Acest Guvern independent este o şansă pentru România. În timp ce acest Guvern va guverna, partidele au ocazia să se reconecteze la alegători. Ar fi excepţional dacă partidele ar folosi această oportunitate pentru a se apropia de alegători, ca să avem după alegerile parlamentare o clasă politică care reprezintă alegătorii şi care va putea să contruiască o Românie prosperă şi puternică. Sper ca acets lucru să se întâmple”, a mai declarat preşedintele.

De asemenea, acest lucru a dat asigurări că Guvernul Ciolos are legitimitatea, obţinută prin votul din parlament. „Puteţi să mergei drept, înainte, în folosul României. Acest Guvern independent este un pas înspre clasa politică reconectată la alegători, înspre clasa politică pe care şi-o doresc oamenii. Un an de zile este foarte puţin, este foarte puţin în politică, dar este suficient de lung pentru a guverna bine, pentru a asigura cadrul pentru alegeri şi pentru ca partidele politice să se reformeze”, încgheiat preşedintele Klaus Iohannis.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: I-AȚI VĂZUT? Poliția din Alba Iulia caută doi tineri, suspecți că ar fi furat două biciclete din Cetatea Alba Carolina

Publicat

hoti de bicicleta

Poliţia Municipiului Alba Iulia solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea persoanelor din imagini, în interesul soluționării unei cauze de furt. În imagini apar doi tineri care ar fi profitat de neatenția proprietarilor unor biciclete și le-ar fi sustras din apropierea unei terase situată în Piața Unirii din Alba Iulia. Prejudiciul a fost estimat, de către persoanele […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zi de sărbătoare la Grădinița ”Primii Pași” din Aiud. 11 ani de activitate, în slujba celor mici

Publicat

gradinita aiud

Grădinița „Primii Pași” din Aiud se află vineri în zi de sărbătoare. În fiecare an, în 6 decembrie, își sărbătorește ziua de înființare, aceasta fiind cea de-a unsprezecea aniversare de când își poartă cu mândrie numele. Pe parcursul anilor în care a funcționat, sute de copii au fost pregătiți cu drag pentru școală şi pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

România – calificare DRAMATICĂ, în ultima secundă, în grupele principale. VICTORIE imensă împotriva Ungariei, la handbal!

Publicat

România s-a calificat în ultima secundă în Main Round, în urma unui meci de infarct împotriva Ungariei, scor 28-27, la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019. Scorul la pauză era de 16-10 pentru jucătoarele maghiare. Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie smulsă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ZILE LIBERE de Crăciun și Anul Nou: Zilele pe care Guvernul le poate face ”cadou” bugetarilor, în două minivacanțe generoase

Publicat

zile libere

Bugetarii ar putea avea parte de o minivacanţă de cinci zile la sfârşitul lunii decembrie, pentru că, în acest an, prima zi de Crăciun  (25 decembrie) şi a doua zi de Crăciun (26 decembrie), zile libere conform Codului Muncii, pică miercurea, respectiv joia. Sărbătorile de iarnă încep peste câteva zile, iar planurile pe care fiecare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate