Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul Cîțu rămâne în funcție. Moțiunea de cenzură depusă de PSD a căzut la vot. Declarații

Publicat

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a căzut la votul în Parlament. 

PSD și AUR nu au reușit să strângă majoritatea necesară pentru a răsturna Executivul. 

Votul a fost secret cu bile.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi „pentru”, adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari.

Au fost 201 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Dezbaterile s-au desfășurat într-o notă de peluză. Politicienii s-au huiduit, s-au aplaudat și s-au întrerupt unii pe alții.

În discursul din Parlament, dinaintea votului moțiunii de cenzură, premierul Florin Cîțu a declarat că social-democrații văd în el ”cea mai mare amenințare” pentru că este ”singurul care s-a opus sistematic oricărei colaborări cu PSD”.

Cîțu a mai spus că nu va guverna vreodată cu social-democrații, anunțând că după 25 septembrie, ziua Congresului PSD, „va fi și mai rău” pentru aceștia.

Premierul a catalogat textul moțiunii ca fiind ”jalnic, patetic și penibil”.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, și-a citit discursul, concentrându-se cu greu la mesaj, din cauza vociferărilor din sală.

„Aroganța nu vă ajută la nimic domnule Florin Cîțu. Dimpotrivă! Toată gașca de PDL-iști au plesnit de aroganță și au pierdut. Reveniți pe Pământ. Ajung atâtea generații de sacrificiu” a spus Ciolacu.

Dezbaterea din sală a derapat și spre atacuri la persoană și spre teorii ale conspirației legate de pandemia de coronavirus.

Sorin Grindeanu (PSD) a avut un discurs foarte dur. A spus despre Cîțu că este un ”periculos megaloman”, iar despre Orban că este ”un mare maestru al compromisurilor sulfuroase, dispus să vândă pe oricine și orice”.

Barna a fost descris de Grindeanu ca fiind ”penalul de tip nou, obligat să-și înghită propriile lozinci”, iar Cioloș ca ”o creatură ciudată, un agro-conțopist, altoit de arivismul nemăsurat al celui dispus să pupe orice inel străin”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax