Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul contestă la Curtea Constituțională legea privind pensiile speciale pentru aleșii locali

Publicat

justitieGuvern atacă la Curtea Constituţională pensiile suplimentare ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor și vicepreședinților de Consilii Judeţene. Parlamentul a adoptat pe 21 decembrie legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, care ar putea primi astfel între 1.500 și 6.500 de lei.

Legea a fost adoptată cu 86 de voturi „pentru”, nicio abținere și niciun vot împotrivă.

Vor beneficia de aceste pensii acei aleși locali care au la activ cel puțin un mandat de patru ani, această pensie specială nu va putea fi cumulată cu o altă pensie specială, alta decât cea din sistemul public, cum ar fi cea de parlamentar, aviator sau magistrat. De asemenea, nu vor beneficia cei care au fost condamnați definitiv la închisoare pentru corupție și nici cei care au fost realeși în funcții.

Citește și Primarii, viceprimarii și șefii CJ Alba pot aștepta liniștiți bătrânețea. Ce pensii speciale vor avea Hava, Dumitrel, Atanasiu și alți aleși locali

În cursul zilei de sâmbătă, 26 decembrie 2015, Guvernul României a formulat, printr-o sesizare adresată Curţii Constituţionale a României, obiecțiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene (Legea de modificare și completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali).

Potrivit Guvernului, sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituție, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiți aleși locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale și neasigurararea finanțării pentru indemnizațiile nou create.

„În forma adoptată, există cel putin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat”, se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. costy

    duminică, 27.12.2015 at 16:55

    Bravo dragilor. Bani pentru alocatie la copil nu aveti, dar pentru pensiile voastre nesimtite aveti. Rusineee bai….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax