Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul crește taxarea pentru un milion de angajaţi. Premierul Mihai Tudose: „E o practică să fie plătiți la negru”

Publicat

taxe Guvernul vrea să crească impozitarea pentru aproape un milion de angajaţi cu contracte de muncă în regim part-time, începând cu luna august. Angajatorii vor plăti de-acum contribuții identice cu cele pe care le plătesc pentru contractele de muncă cu normă întreagă şi cu salariul minim pe economie.

„Azi luăm în dezbatere un act normativ discutat deja, implementarea CAS si CASS pentru contractele part time. În fapt devenise o practică aceea ca angajatul să fie ținut part-time, cu 4-5 ore sau 2 ore pe hârtie, și plătit cu diferența pâna la salariul minim din mână la negru, eludând statul”, a declarat premierul Mihai Tudose la începutul ședinței de guvern.

Potrivit primului ministru, excepție de la regulă vor face studentii, elevii și pensionarii. În cazul acestora, taxele rămân neschimbate chiar dacă sunt angajați part time.

Motivul pentru care Guvernul ia această decizie este simplu: unele companii angajează oameni pe contracte cu normă parţială pentru a evita plata unor taxe, dar care în realitate folosesc forţa de muncă cu program full-time.

„Statul, prin ANAF şi prin ITM, are instrumente prin care să îi iden­tifice pe cei care nu res­pectă legea, iar taxarea tu­turor celor care folosesc an­ga­jaţi part-time, inclu­siv a celor care o folo­sesc le­gal, este abuzivă. Este in­corect, este o măsură a ne­pu­tinţei organelor de control de a-i putea sacţiona pe acei ope­ra­tori care nu respectă legis­laţia în do­me­niul muncii part-time”, a spus pentru ZF Dragoş Petres­cu, antre­pre­no­rul care con­tro­lează re­ţeaua de res­tau­rante City Grill.

Potrivit unui calcul al ZF, încasările la bugetul de stat odată cu majorarea taxă­rii contractelor în regim part time ar putea creşte cu valori cu­prinse între 2,5 şi 7,6 mi­liarde de lei pe an.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax