Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul cumpără 16 locomotive care pot atinge 200 de km/h. Există riscul ca România să rămână fără trenuri până în 2023

Publicat

Guvernul aprobă joi achiziția a 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, capabile să circule cu o viteză de la 160 la 200 de kilometri la oră şi să tracteze până la 16 vagoane de călători. 

Scopul achiziției, potrivit notei de fundamentare aflate pe masa Guvernului, este aceala de a înnoi flota de material rulant, deoarece ”există riscul ca, până în 2023, să nu mai existe nicio garnitură de tren disponibilă aptă pentru îndeplinirea obligațiilor minime de serviciu public”.

”Materialul rulant existent în România nu are nivelul de calitate cerut de publicul călător, iar tehnologiile de fabricație ce au fost utilizate sunt depășite, nefiind posibil a se asigura îndeplinirea standardelor de calitate prevăzute în contractele de servicii publice” mai precizează documentul.

Asta în contextul în care România nu a mai cunpărat locomotive de peste 15 ani.

Cât costă locomotivele

Finanțarea se va face, potrivit aceluiași document consultat de Alba24, din PNRR. Fiecare locomotivă va costa aproximativ 5,5 milioane de euro, iar cheltuiala totală va ajunge la peste 88 de milioane de euro cu TVA inclus.

Aproximativ 3,3 milioane de români vor folosi aceste trenurii anual, se mai arată în documentație.

Trenurile vor circula în jurul marilor centre socio-economice ale țării și vor realiza conexiuni rapide între județe și marile orașe ale țării, mai precizează Guvernul.

Foto: Pixabay, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 29.09.2022 at 12:03

    Tot mai des ni se confirmă faptul că ţara este condusă de proşti notorii, calificaţi o la vârstă care trece bine de treizeci de ani. Şi culmea, după ce luau bac-ul, luau şi doctoratul. Doctori în prostie magna cum laude.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax