Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă bani pentru CJ Alba și Primăria Alba Iulia, din fondul de rezervă. Restul administrațiilor locale nu primesc nimic

Publicat

Județul Alba primește 6,5 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, banii fiind alocați către Consiliul Județean Alba. De asemenea, Primăria Alba Iulia primește la rândul ei 5 milioane de lei. 

Nici o altă administrație locală nu mai primește bani. În total, Guvernul a aprobat, vineri, alocarea a 476,5 milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară, pentru acoperirea unor cheltuieli în 105 unităţi administrativ-teritoriale.

Fondurile se alocă pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale, anunță Guvernul.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, spune că dacă nu vor putea fi cheltuiți până la finalul anului, administrațiile locale și județene pot păstra banii pentru anul viitor.

”Un lucru este clar: Alba Iulia are nevoie de aceste sume de bani, având în derulare cele mai mari proiecte de investiții și de dezvoltare din întreg județul Alba.

Acești bani vor merge în investițiile și proiectele, unele deja în derulare, de care albaiulienii au atât de multă nevoie. Iar pentru aceasta sunt recunoscător celor din fruntea Guvernului României care au luat această decizie absolut normală și firească.

În ciuda atâtor de multe zvonuri și povești, albaiulienii care își doresc să vadă adevărul, deja văd foarte multe proiecte care au demarat, altele deja finalizate. Lucrurile nu se fac peste noapte și necesită timp. Din păcate, birocrația, încă excesivă, ne întârzie în multe lucrări” a spus primarul Gabriel Pleșa.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax