Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul desființează 515 posturi de la Ministerul Mediului. La APM Alba nu se știe deocamdată nimic

Publicat

Peste 500 de posturi de la Ministerul Mediului şi din unități sau departamente care funcționează în subordinea acestuia vor fi desființate. Reducerile de posturi se fac în baza Ordonanței de Urgență nr. 77/2013, adoptată de Guvernul Ponta la sfârşitul lunii iunie, care prevede desființarea posturilor vacante din administrația centrală și locală, precum și concedierea a 4% dintre angajatii din mai multe ministere și institutiile subordonate sau coordonate de acestea. Momentan, lucrurile sunt destul de liniștite la Alba Iulia întrucât, potrivit directoarei Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Mihaela Mih Dehelean, încă nu au fost înștiințați.

Miercuri a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea prin care numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice este de 571, în scădere cu 173 de posturi, de la 744 cât prevedea iniţial HG 48/2013, exclusiv demnitari şi funcţiile din cabinetele miniştrilor. În ceea ce priveşte posturile finanţate de la bugetul de stat pentru unităţile din subordinea Ministerului Mediului, sunt desfiinţate 338 (de la  3.747 la 3.409).

Sunt vizate Garda Naţională de Mediu, care va avea 823 de posturi, de la 889 (cu 66 mai puţine şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi instituţiile din subordine – 1.936 de posturi, de la 2.133 (mai puţine cu 197), dar şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, care rămâne cu 133 de posturi din 171 şi Comisariatele de regim sivic şi cinegetic (423 de posturi din 457). La fel, la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură rămân 94 de posturi din 97, iar la Departamentul pentru ape, păduri şi piscicultură sunt aprobate 136 de posturi, faţă de 140.
Am încercat să aflăm în ce mod va fi afectată structura Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, însă directorul Mihaela Mih Dehelean ne-a declarat că momentan nu știe dacă și la Alba sunt posturi vizate pentru a fi desființate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax