Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul dublează numărul refugiaţilor pe care-i va primi România, până în 2021

refugiati

Publicat

În perioada 2020-2021, România va primi 200 de refugiați de origine siriană, aflaţi provizoriu în Turcia, Iordania şi Liban. Numărul este dublu față de cel stabilit anul trecut, prin hotărâre de guvern.

Din datele de anul trecut, numărul acestora era de 109 de refugiați de origine siriană. Faţă de acum zece ani, numărul este de 10 ori mai mare, pentru următorii doi ani.

 “Pe fondul creşterii fenomenului migraţiei, a presiunii cu care se confruntă statele membre ale UE, ca urmare a evenimentelor din Orientul Mijlociu, au fost discutate şi adoptate o serie de măsuri de întărire a solidarităţii şi de împărţire a responsabilităţilor statelor membre ale Uniunii Europene cu diverse ţări terţe care găzduiesc pe teritoriul lor persoane aflate în nevoie de protecţie internaţională”, se argumentează în nota de fundamentare a proiectului de HG aprobat în şedinţa Guvernului din 24 aprilie.

Guvernul mai arată, în nota de fundamentare a proiectului, că prin raportare la ţările din care urmează să fie relocați refugiaţii care fac obiectul propunerii de cotă (Turcia, Iordania și Liban), măsura relocării poate constitui un mijloc de prevenire sau de evitare a agravării situaţiei drepturilor omului şi poate contribui la prevenirea unor situaţii de aflux de persoane aflate în nevoie de protecţie internaţională în România sau intrări ilegale pe teritoriul ţării noastre, oferind mecanisme legale de protecţie şi soluţii durabile prin relocare din ţările de prim azil şi integrare în societatea gazdă.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate