Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul garantează reabilitarea DN74 și DN75 din Munții Apuseni. Lucrările încep în luna mai 2018

Publicat

darzu primari apuseni dancila

Primarii din Apuseni au ajuns miercuri la București pentru a depune memoriu legat de reabilitarea drumurilor DN74 și DN75 și introducerea gazelor zonă.  În urma acestei întâliniri Guvernul a garantat începerea primelor lucrări la DN 74 în luna mai a acestui an. Urmează începerea lucrărilor la DN 75 astfel încât moții și turiștii care vizitează Munții Apuseni să se poată bucura de o infrastructură rutieră europeană.

Primarii din Apuseni s-au întâlnit cu prim-ministru Viorica Dăncilă, cu ministrul Transporturilor Lucian Șova, ministrul Economiei Dănuț Andrușcă, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, directorul CNAIR Ștefan Ioniță și cu doamna consilier Sevil Shhaideh. Întâlnirea de lucru a avut loc la Palatul Victoria și a vizat teme legate de proiectele majore de investiții ale județului Alba, cum ar fi reabilitarea drumurilor DN74 și DN75 sau introducerea gazelor în Munții Apuseni.

Aceștia au primit garanția că lucările vor începe în luna mai pe DN74.

„În privința alimentării cu gaze naturale a zonei Munților Apuseni, Guvernul va sprijini autoritățile administrației publice locale să se organizeze și să implementeze un plan de racordare la gaze. În primul rând, s-a stabilit că este nevoie de înființarea de asociații de Dezvoltare Intercomunitare (ADI). În funcție de situația existentă a Sistemului Național de Transport în zonă se propun următoarele grupări de UAT – uri pentru înființarea de asociații:

Gruparea Nord – Vest include orașele Abrud și Câmpeni și comunele Bucium, Ciuruleasa, Roșia Montană, Sohodol, Vadu Munților, Poiana Vadului, Avram Iancu, Scărișoara, Albac, Horia și Arieșeni;

Gruparea Nord include Orașul Baia de Arieș și comunele Lupșa, Bistra și Sălciua.;

Apoi, se impune întocmirea de către aceste asociații a unor Studii de Fezabilitate și avizarea lor la ANRE.

În final, se trece la procedura de concesionare a sistemelor de distribuție conform legislației în vigoare. Concesionarii Sistemului de Distribuție vor solicita TRANSGAZ acordul de acces la SNT conform Legii energiei 123/2012 și a HG 1043/2004. În funcție de rezultatele studiilor de fezabilitate pentru înființarea de noi distribuții, TRANSGAZ le va include în strategia de dezvoltare a investițiilor necesare extinderii SNT.

Sprijinul Guvernului României este necesar iar în cadrul discuției  prim-ministru și-a arătat disponibilitatea ca guvernul să susțină aceste proiecte importante în infrastructură rutieră, economie și sănătate pentru întreaga comunitate din județul Alba și zona Munțiilor Apuseni” a transmis deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax