Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Publicat

deputati

Guvernul României a adoptat, luni, proiectul de lege privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012. A fost hotărâtă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Totodată, Guvernul îşi va angaja în acest sens răspunderea în Parlament.

Printr-o nouă Hotărâre de Guvern, vor fi modificate colegiile uninominale pe baza recensământului, fiind propusă, de asemenea, reducerea numărului de parlamentari.

Tot pe ordinea de zi a şedinţei de luni, s-a aflat şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi pentru modificări privind organizarea judiciară. În acest context, a fost hotărâtă promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ” pe criterii de competenţă şi în mod transparent”, după cum a declarat premierul Emil Boc. Printre condiţiile pe care judecătorii trebuie să le îndeplinească pentru a ajunge la ÎCCJ, în urma concursului, se află: minimum 15 ani experienţă ca judecător, minimum 5 ani judecător de curte de apel, calificativ „foarte bine” la ultimele evaluări şi fără sancţiuni disciplinare.

Propunerea către Parlament privind angajarea răspunderii pentru cele două legi va fi înaintată cel mai probabil joi, 15 decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax