Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul le dă de furcă producătorilor de ţuică. Cei care produc băuturile alcoolice în gospodării, vor trebui să plătească o acciză de 500 de euro pe suta de litri

Publicat

De la 1 septembrie, gospodăriile care produc până în 50 de litri pe an de ţuică şi rachiu pentru consum propriu vor trebui să plătească o acciză de 500 euro la suta de litri de alcool pur, conform modificărilor la Codul Fiscal. Nivelul accizei este cu 33% mai mare faţă de valoarea actuală, iar majorarea are loc pentru a compensa scăderea TVA la pâine la 9%, de la începutul lunii septembrie.

Nivelul accizei datorate reprezintă 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, de 1000 euro/hl alcool pur, pe care o vor datora cei care produc peste 50 litri într-un antrepozit fiscal de producţie, chiar dacă o parte este destinată consumului propriu

Pentru cantităţile de cel mult 50 de litri anual în alcool absolut produse pentru autoconsum, adică 150 litri de ţuică de 30 de grade în echivalent, de exemplu, să plătească acciza la jumătate. În acest caz, acciza a fost majorată la 500 euro/hectolitru alcool pur, faţă de 375 euro, cât era înainte.

Potrivit Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice Garant în România sunt peste 40.000 de cazane de ţuică, din care peste 10.000 sunt cazane cu capacităţi mari, care produc de la 5.000 de litri în sus. Nivelul de colectare a accizelor este însă foarte redus, astfel că din 130 milioane litri de ţuică care se fabrică în România anual, se impozitează 1%, iar restul circulă la negru.

 sursa: evz.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. ALBAIULIAN

    sâmbătă, 24.08.2013 at 20:13

    Da , e buna venita masura toti acesti producatori de tuica eludeaza bugetul statului cu bani grei la nivelul tarii si bagind in buzunarul propriu bani frumosi neimpozitati.
    Ca exemplu va dau , mergeti in Alba-Iulia pe str. Lalelelor la nr. 31 si va veti convinge , de cum incepe sezonul producerii tuicii se „deschide cazanul” si produce non stop , lucrindu-se chiar pe programari , ca dee , nepoata producatorului de tuica lucreaza chiar la … Finantele din Alba-Iulia si lasa sa curga incontinu … robinetu , la cele mai mici dari.
    Suntem curiosi ce nota v-a obtine la examenul de reangajare , ca doar e … secretara . Doamne ajuta dar noi , nu pre-a credem ca v-a obtine nota 10 , bafta !

  2. Bautoru;

    duminică, 25.08.2013 at 00:18

    Desi cunosc persoana si suntem in relatii bune, sunt de acord ca nu e corect cum si ce se face pe strada cu pricina.
    Ce nu inteleg eu este cum e posibil ca un om sa puna pruni, sa-i ingrijeasca, sa culega fructele si apoi sa-si faca ceva cu care sa-si serveasca oaspetii, iar statul, pe care l-a durut in *** cum si in ce conditii a obtinut produsul finit, sa vina sa-i ceara peste 20 de milioane, doar asa pentru ca se poate.
    Asa ca, ar trebui judecate lucurile, din punctul meu de vedere, cu unitati de masura total diferite.

  3. Raspuns ptr. Bautoru

    duminică, 25.08.2013 at 12:45

    Dle. in orice tara din lume veniturile sunt impozitate , ceea ce nu vreau sa discut si nu sunt de acord cu procentele impozitarii .
    Da , va mai raspund o data ca pe str. cu pricina se produce alcool si miroase pina la Agentia de Mediu Alcoollll si nu … impozit fiscal !!!

  4. vasi

    luni, 26.08.2013 at 09:03

    las sa miroase a alcool pentru ca din cauza voastra s-a ajuns asa, cereti bani pentru tot ce se poate si bagati-ne in pamant in *** mea.

  5. revoltatu

    miercuri, 29.01.2014 at 14:18

    Noi inca nu santem „orice tara”n-ai observat inca istetule !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax