Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul lui Ponta a decis: Clasa pregătitoare va rămâne parte din ciclul primar însă orele se vor ține ori la școli ori la grădinițe

Publicat

După ce primul ministru Victor Ponta a anunțat că părinții vor putea decide dacă își înscriu copiii în clasa pregătitoare sau îi mai lasă încă un an la grădiniță, Guvernul a decis totuși ca micuții să meargă la școală. Așadar, din punct de vedere legal, clasa pregătitoare va rămâne în școală.

„Clasa pregătitoare rămâne la şcoală din punct de vedere legal, dar Guvernul va da posibilitatea administraţiilor locale să o amplaseze şi la grădiniţe, dacă nu au spaţiu suficient în şcoli, cu condiţia ca ea <să ţină> de o şcoală şi să aibă personal didactic calificat. Premierul Victor Ponta va anunţa miercuri, la ora 12.00, procedura şi calendarul după care se va organiza clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013/2014″, au declarat, pentru gândul.info, surse guvernamentale.

Așa cum prevede legea, clasa pregătitoare va rămâne obligatorie în ciclul primar. Sigurul lucru care se poate schimba este locul în care se vor desfășura orele. Guvernul va lăsa la decizia administrației locale, să hotărască unde va avea loc clasa pregătitoare. În funcție de spațiul din școală, aceștia vor putea decide dacă orele se vor desfășura în școli sau la grădinițe.

Metodologia pentru clasa pregătitoare va fi probabil realizată până la sfârșitul lunii februarie, după care inspectoratele, școlile şi administraţia locală vor trebui să evalueze spaţiile pe care le au la dispoziţie până la sfârşitul lunii martie.

Ministerul Educaţiei a propus Guvernului să dea bani pentru after school, acolo unde este posibil ca acest tip de serviciu să aibă loc.

Programa școlară pentru clasa pregătitoare va fi aceeași ca și în anul școlar 2012/2013.

Sindicatele din învăţământ, Ministerul Educaţiei şi asociaţiile de părinţi vor semna, miercuri, un acord de principiu cu privire la organizarea clasei pregătitoare. Ministerul Educaţiei va prezenta raportul de evaluare al clasei pregătitoare, realizat în şcolile din toată ţara.

sursa:gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax