Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul mai păsuiește firmele cu cheltuielile pe analiza de risc de securitate. Care este noul termen

Publicat

dosar, afaceri, economie, business (3)Guvernul a decis recent ca firmele care lucrează cu bani cash și valori să fie scutite, încă un an și jumăte, de obligația de a-și face analize de risc de securitate. Prin hotărârea de guvern adoptată înainte de Crăciun se amână de la 1 ianuarie 2016 la 1 iulie 2017 termenul de intrare în vigoare a obligativității analizei de risc, care ar fi implicat costuri de 300 de euro până la 1.000 de euro pentru firme, inclusiv micile afaceri.

Reglementările care prevăd obligativitatea analizei de risc pentru firmele care manipulează bani în numerar și valori există din 2013, însă aplicarea normelor metodologice a fost amânată de mai multe ori de-a lungul anilor. Dacă Guvernul nu intervenea cu o nouă prorogare, în ședința din 23 decembrie 2015, reglementările privind analiza de securitate ar fi intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Reglementările ar fi obligat firmele care dețin valori și bunuri să obțină o analiză de risc de la un evaluator autorizat, contra cost. În caz contrar firmele riscau amenzi între 5.000 și 10.000 de lei. Vizate de aceste prevederi erau firmele care operează cu numerar.

Potrivit Consiliului Național al IMM-urilor, o analiză de risc de securitate costă o microintreprindere între 350 de euro și 1.000 de euro. Singurii care au de câștigat de pe urma acestor obligații sunt operatorii specializați în evluare de risc la securitatea fizică, se plânge organizația patronală IMM.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax