Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul majorează la pachet salariile pentru toate funcțiile comune din administrație, pentru le putea mări pe cele din Educație

Publicat

Guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență prin care majorează, la pachet, salariile din toate funcțiile administrației din România (atât centrală cât și locală), motivând că doar așa le putea majora și pe cele din Educație. Măsura intră în vigoare de la 1 iunie.

Majorarea salarială este de circa 10% și reprezintă aducerea salariilor pentru funcțiile comune din administrație – precum contabil, șofer, electrician – la nivelul din legea salarizării prevăzut pentru anul 2022, scrie Economedia.ro.

Toate funcțiile comune se regăsesc în Anexa 8 din legea salarizării. Angajații cu funcții comune erau printre angajații ale căror salarii nu se aflau la nivelul prevăzut în legea salarizării pentru anul 2022.

Aceasta este una dintre cele două măsuri pe care Guvernul dorește să le ia pentru învățământ, alături de alocarea unor prime, în iunie și octombrie, în total de 2.500 lei pentru personal didactic și de 1.000 lei pentru personal nedidactic.

Rămâne însă problema faptului că un profesor debutant are un salariu de 2.400 lei, iar un profesor cu 40 de ani vechime câștigă 4.100-4.200 de lei, altă revendicare a profesorilor ieșiți în stradă, în prima grevă generală din ultimii 18 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax