Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul nu mai confirmă creșterea cu 10% a pensiilor din 2023. Promisiunile anterioare, lăsate în aer

Publicat

Reprezentanţii guvernului nu mai confirmă creșterea cu 10% a pensiilor de la data de 1 ianuarie 2023, așa cum au promis anterior.

Totodată, refuză deocamdată să comunice clar pe acest subiect. Aceștia invocă ”resursele” pe care le vor avea la dispoziție la începutul anului viitor și lasă în aer o ordonanță de urgență emisă în urmă cu mai bine de un an, exact pe acest subiect.

Citește și Cea mai mare PENSIE din Alba, de 41 de ori mai mare decât pensia minimă în județ. Câți pensionari iau peste 10.000 de lei lunar

Nici PSD, principalul partid de la guvernare, nu transmite un răspuns clar în privința creșterii pensiilor din 2023, astfel că majorarea promisă pentru anul viitor rămâne o necunoscută.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului şi purtătorul de cuvânt al PSD spun că mărirea pensiilor este necesară, însă atunci când vine vorba despre procent, invocă resursele pe care Guvernul le va avea la dispoziţie în acel moment, potrivit Antena 3.

  • „Cu certitudine, toate partidele aflate la guvernare îşi doresc ca pensiile să fie crescute, trebuie să se întâmple, având în vedere scumpirile. Sunt convins că şi în guvern se caută toate posibilităţile şi toate resursele ca acest lucru să se întâmple”, a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Ce spunea ministrul Muncii despre majorarea pensiilor din 2023

Ministerul Muncii promitea la sfârșitul anului 2021 creșterea pensiilor în formula următoare:

  • „începând cu anul 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică”.

Potrivit unei OUG emise de Guvern, de la 1 ianuarie 2023 ar urma să crească punctul de pensie la 1.875 lei.

Așadar, Ordonanța adoptată de Guvern vorbește despre o valoare a punctului de pensie (o creștere de 18% comparativ cu nivelul din 2022) și o indexare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    luni, 11.07.2022 at 11:19

    Cu PROMISIUNILE miniSTRUTULUI PSD BUDA,si a INTREGULUI Guvern USL DOI, NU Te POTI STERGE nici DUPA Defecare, ATATA-s de MINCINOASE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nelu

    luni, 11.07.2022 at 11:38

    Pentru pensionari nu au niciodata bani, dar pentru partide sa le plateasca in fiecare luna au. De ex. in luna iulie s-a virat in total 17 milioane lei a anuntat Autoritatea Electorală Permanentă, pentru consultanta, sa imbunatateasca imaginea, cum sa minta mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax