Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul pregăteşte din 1 ianuarie 2014 introducerea unor majorări de taxe pentru chirii, proprietăți şi profesii liberale

Publicat

Guvernl pregătește introducerea unor noi taxe  începând cu data de 1 ianuarie 2014, dar şi o serie de noi facilităţi pentru românii cu venituri mici. Guvernul va revizui sistemul de taxare a proprietăţilor şi va taxa suplimentar veniturile obţinute din chirii, potrivit unei noi scrisori de intenţie aferente viitorului acord cu FMI citată de RTV. Măsura  urmărește creşterea veniturilor la buget, după cum se arată în scrisoarea de intenţie, iar guvernul vor beneficia de asistenţa FMI pentru implementarea acesteia. 

 La sistemul de taxare a proprietăţilor  impozitul va fi calculat în funcţie de tipul de folosinţă a imobilului şi nu de statutul juridic al proprietarului imobilului.

 Și veniturile din chirii vor fi taxate suplimentar. Până la jumătatea lunii septembrie, va fi aprobată, prin Ordonanţă, o nouă taxă aplicabilă veniturilor din chirii obţinute de persoane fizice, sub formă de contribuţii sociale. Noua taxă va fi aplicată de la 1 ianuarie 2014.

Baza de aplicare a contribuţiilor sociale va fi extinsă, prin aplicarea de contribuţii şi pe veniturile din profesii liberale sau copyright, pentru a se asigura un sistem unitar de stabilire a pensiei pentru diversele categorii de contributori.

De asemenea, Guvernul va impune contribuţii sociale şi pentru persoanele aflate în întreţinerea celor cu venituri mari, cum ar fi soţiile casnice sau copiii majori fără venituri.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax