Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul prelungește măsurile privind șomajul tehnic. Care este noua indemnizaţie lunară

Publicat

Guvernul Ciucă a decis să prelungească măsurile privitoare la șomajul tehnic aplicate în timpul pandemiei. Acestea au fost adoptate în ședința de miercuri a cabinetului, decizia fiind luată ca urmare a crizei de pe piața energiei și a războiului din Ucraina.

Premierul a explicat că indemnizația lunară va fi similară celei plătite în timpul pandemiei.

„Vom asigura o indemnizație lunară similară celei plătite în perioada pandemiei, 75% din salariul de bază”, a adăugat Ciucă.

Cum va ajuta statul, concret

Dacă există firme în România a căror activitate va fi afectată de ceea ce se întâmplă la graniță, statul va interveni economic.

Guvernul a aprobat acordarea unei indemnizații din partea statului de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în Legea bugetului, angajaților care au contractele individuale de muncă suspendate temporar din inițiativa angajatorilor.

”Datele Guvernului arată că unele din cele mai afectate industrii din România sunt: industria metalurgică, industria auto, industria mobilei etc., industrii care impactează la rândul lor lanțurile valorice pe orizontală și generează efecte multiplicatoare pentru clienți/furnizori.

În aceste industrii este un număr mare de angajați pentru care există riscul pierderii locului de muncă (în industria metalurgică sunt angajate aproximativ 22.000 de persoane, în industria auto se estimează că pot fi afectate 5.000 de persoane din aproximativ 200.000 angajate în prezent, iar în industria mobilei a fost semnalat un posibil risc pentru 1.000 de persoane), însă acestora li se adaugă lanțurile valorice pe orizontală, clienți/furnizori”, potrivit unei analize profit.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax