Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul redeschide bisericile pentru slujbe în interior. Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, adoptată

Publicat

soare

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că Guvernul a decis să redeschidă bisericile pentru slujbe în interior „cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, într-un interviu, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

Vezi și REGULI pentru slujbele de Crăciun la biserici

Redeschiderea bisericilor a fost în ultimele luni un subiect fierbinte între autorități și Biserica Ortodoxă Română, care a solicitat de mai multe ori deschiderea lăcașurilor de cult pentru ceremonii religioase în interior.

De la expirarea stării de urgență, slujbele în aer liber, cu respectarea unor măsuri, sunt posibile în curtea bisericilor.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax