Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul reia plata indemnizaţiilor către revoluţionari. Plata celor cercetaţi de DNA va fi sistată

Publicat

Plata indemnizaţiilor către revoluţionari, sistată anul trecut, va fi reluată de către Guvern. Va fi extinsă perioada de repartizare a sumelor mari, se va micşora cu 10% suma indemnizaţiilor reparatorii aflate în plată, iar revoluţionarii cercetaţi de DNA nu vor mai primi bani.

Urmaşii eroilor-martiri, răniţilor şi reţinuţilor vor primi indemnizaţiile reparatorii diminuate cu cu 10%. Indemnizaţiile vor fi reluate în plată lunar şi sunt calculate pe baza unor coeficienţi de multiplicare valabili exclusiv pentru acest an.

Indemnizaţia lunară poate ajunge la 2.117 lei, în condiţiile în care, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, coeficientul de calcul este cuprins între 2,00 pentru marii mutilaţi, 1,65 pentru gradul I de invaliditate, 1,40 pentru gradul II de invaliditate, 1,15 pentru gradul III de invaliditate, 1,00 pentru soţul supravieţuitor şi 0,50 pentru părinţii celui decedat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax