Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul României ia în calcul eliminarea etapizată a facilităților fiscale pentru angajații din agricultură și construcții

Publicat

Guvernul României ia în calcul eliminarea facilităților fiscale oferite angajaților din domeniile agriculturii și al construcțiilor.

Informația a fost obținută pe surse de G4Media.ro, care mai scrie că guvernanții plănuiesc eliminarea acestor facilități fiscale etapizat.

Astfel, prima etapă ar urma să aibă loc la 1 septembrie 2023, iar a doua la 1 ianuarie 2024.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre contribuțiile la sănătate, în valoare de 10% din venitul brut, pe care aceste categorii de angajați nu le plăteau până acum.

Angajatorii din sectorul agricol au obligația de a plăti angajaților un salariu minim brut de 3.000 de lei. Facilitățile fiscale de care beneficiază aceștia includ plata unor taxe fiscale reduse și scutirea de la plata contribuțiilor de sănătate.

În cazul angajaților din domeniul construcțiilor, situația la zi este următoarea: Facilitățile fiscale sunt valabile până în 2028, iar acestea cuprind scutirea plății impozitului pe venit, scutirea contribuțiilor la sănătate și reducerea contribuțiilor la pensii. În prezent, legea obligă angajatorii la plata unui salariu minim brut de 4.000 de lei.

Angajații din IT sunt scutiți în prezent doar de plata impozitului pe venit, astfel aceștia nu vor fi afectați de probabilele schimbări care urmează să apară.

Aceste modificări vin în contextul în care Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), program asumat de Guvernul României la Comisia Europeană, presupune renunțarea la acest tip de facilități până în 2026.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 30.06.2023 at 15:47

    Măi năcădăilor, oare asta este constituţional ? Numai tăierea pensiilor nesimţite nu este constituţional ? Ţara nimănui, ba, de fapt a securiştilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax