Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul schimbă legea contravenţiilor silvice şi Codul Silvic. Modificări pentru diminuarea tăierilor ilegale şi a abuzurilor în activitatea de exploatare a pădurilor

Publicat

Guvernul a decis elaborarea unui act normativ care să amendeze codul silvic şi legea contravenţiilor silvice, în urma unei informări depuse de ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Ana Varga în acest sens. Modificările au drept obiectiv diminuarea tăierilor ilegale şi a abuzurilor în activitatea de exploatare a pădurilor, informează Executivul.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor sunt două proiecte legislative importante pentru domeniul silvic: cel pentru pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul Silvic şi cel pentru modificarea şi completarea Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

“Prin amendamentele pe care le conţin, cele două iniţiative legislative menţionate nu aduc beneficii domeniului reglementat, ci dimpotrivă, creează breşe în cadrul legal, ce pot duce la degradarea pădurilor României”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Guvernului, din partea ministrului delegat pentru Păduri, Ape și Piscicultură, Lucia Ana Varga.

Pentru că punctele de vedere cuprinse în rapoartele de admitere ale Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, nu coincid cu cele ale Guvernului, Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură Lucia Ana Varga a solicitat retrimiterea iniţiativelor legislative la Comisie în vederea corelării acestora, se mai precizează în comunicat.

Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Ana Varga a fost mandatat să prezinte Executivului în termen de 30 de zile un proiect de act normativ referitor la codul silvic şi contravenţiile silvice în vederea modificării şi completării acestuia. Aceste modificări au drept obiectiv diminuarea tăierilor ilegale şi a abuzurilor în activitatea de exploatare a pădurilor.

În perioada imediat următoare vor fi programate dezbateri publice în care vor fi puse în discuţie măsurile propuse în acest proiect normativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax