Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul și Parlamentul României, în frunte cu Viorica Dăncilă, invitați să țină o ședință comună, la Alba Iulia pe 1 Decembrie

Publicat

Marea Unire a Puterii, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Guvernul în frunte cu Prim-Ministrul Viorica Dăncilă și Parlamentul României sunt invitați în an de Centenar, în Cealaltă Capitală. Prefectura Județului Alba este în tratative avansate pentru organizarea unei ședințe omagiale comune, a celor două instituții, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri. 

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, a declarat pentru Alba24 că se află în discuții avansate pentru organizarea unei ședințe comune a Guvernului și Parlamentului României, pe data de 1 Decembrie.

Dacă se va concretiza, evenimentul va începe cu un simpozion desfășurat în Sala Unirii la care vor lua parte toți miniștrii Guvernului în frunte cu Viorica Dăncilă alături de parlamentarii care vor răspunde la invitație.

În cadrul simpozionului va fi invitat un istoric academician de renume, ce le va vorbi aleșilor țării despre importanța zilei de 1 Decembrie și Marea Unire.

Ședința propriu zisă va fi ținută în Casa de Cultură a Sindicatelor, și va avea un singur punct: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Bugetul pentru organizarea ședinței este de 150.000 de euro, în care nu va fi inclusă cazarea demnitarilor sau masa lor, ci doar va asigura materialele promoționale ale evenimentului.

Aleșii țării cel mai probabil vor mânca tradițional, la masa populară.

Dănuț Hălălai a declarat că a avut „discuții de principiu” cu Primăria Alba Iulia, despre eveniment și forma pe care o pot da, pentru o bună desfășurare a acestuia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 29.08.2018 at 18:05

    Numai sa nu iese pana la urma altceva. Cred ca va fi o sarbatoare mult mai reusita fara astfel de specimene cu o prestanta jalnica.

  2. gică pătlă

    miercuri, 29.08.2018 at 20:14

    or hi scumpe părădăile? merită să fac un stoc pentru eveniment?

  3. Adrian

    joi, 30.08.2018 at 16:29

    Ce sa caute gunoaiele alea in Alba Iulia, sa stea in tomberonul ala de parlament.

  4. mariana balea

    vineri, 31.08.2018 at 21:09

    Caricaturile astea la Alba-Iulia, mai bine nu, faptuitorii unirii s-ar rasuci in morminte!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax