Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul stabilește sumele de bani care vor fi acordate drept despăgubiri, familiilor afectate de inundaţii

Publicat

Guvernul va stabili la următoarea şedinţă sumele de bani care vor fi acordate, drept despăgubiri, familiilor afectate de inundaţiile din ultimele zile, a transmis duminică ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

„Adoptăm, în următoarea şedinţă de Guvern, o Hotărâre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuinţe au fost afectate de calamităţi.

Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Greceşti, judeţul Dolj, afectaţi de inundaţii în aceste zile”, a scris ministrul Marius Budăi, duminică, pe pagina sa de Facebook, dar urmează să fie aplicată și la nivel național, prin modificarea unor proceduri.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat duminică dimineaţă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din Greceşti, informează Guvernul.

Budăi spune că hotărârea privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice va intra în vigoare până la sfârșitul anului, eliminând astfel ancheta socială și simplificând foarte mult procedura.

După aprobarea acestei hotărâri, ministrul va putea acorda direct aceste ajutoare, astfel încât să ajungă mai repede aceste sume de bani la oameni, a adăugat Budăi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax