Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul supralicitează un proiect depus de PSD pentru eșalonarea taxelor pe salarii în Horeca: Trei luni SCUTIRE de impozit

Publicat

Ministerul Finanțelor vrea să scutească firmele din domeniul Horeca (turism, restaurante) de plata impozitului pentru o perioadă de 90 de zile din acest an, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus marți în dezbatere publică și care va fi discutat în ședința de guvern de astăzi. PSD a depus la Senat un proiect de eșalonarea impozitului pe salariu în acest domeniu.  

Ministerul Finanțelor vrea, în plus, să scutească de plata TVA livrările, importurile și achizițiile intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice – ambele fiind echipamente necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

O altă măsură propusă de Finanțe este prelungirea până pe 25 octombrie a următoarelor măsuri:

– nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020, reglementată de art. VII din OUG nr. 29/2020;
– nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități, conform Codului de procedură fiscală, pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eșalonare, reglementată de art. XII din OUG nr. 48/2020;
– măsurile referitoare la suspendarea executării silite, reducerea semnificativă a perioadei de soluționare a deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere, suspendarea condițiilor de menținerea eșalonărilor la plată etc.

Proiect similar al PSD

Măsura vine după ce PSD a propus la Senat un proiect aproximativ asemănător, care prevedea eșalonarea impozitului pe salarii pe 3 luni, cazarea, masa și transportul în scopuri turistice scutite de TVA până la finalul anului 2020 sau ajutoare nerambursabile pentru investiții pentru salvarea industriei HoReCa.

Proiectul propus de PSD la Senat, prevede o serie de facilități care să ajute industria și să salveze cât mai multe locuri de muncă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, critică într-o postare pe Facebook, guverul Orban, care în viziunea acestuia, nu a făcut nimic pentru a-i ajuta pe patroni să își salveze afacerile.

Ce prevede proiectul PSD

-Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10% .

-Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație.

Întregul document poate fi accesat

-Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1450 lei/angajat, în 2020 și 2021.

-Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.

-Ajutoare nerambursabil completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.

Sursă: G4Media.ro, Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax