Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul Ungariei a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate

Publicat

„Cu sprijinul Guvernului ungar, în Transilvania a fost creată o structură educaţională maghiară completă, de la creşă până la universitate”, a anunțat secretarul de stat responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei premierului ungar, Árpád János Potápi.

Declarația a fost făcută cu prilejul  inaugurării unui centru romano-catolic, cu program prelungit pentru preşcolari, „Casa Márton Áron”, la Miercurea Nirajului.

Politicianul a mai spus că în paralel cu acest eveniment, la Universitatea Sapientia din Târgu Mureş s-a desfăşurat ceremonia de încheiere a anului universitar, instituţie de învăţământ superior care a fost înfiinţată în urmă cu 22 de ani cu sprijinul statului ungar, potrivit G4Media.ro, care citează Rador.

„Datorită programului de dezvoltare a grădiniţelor din Bazinul Carpatic, care se află acum în cea de-a patra etapă, în Transilvania a fost creată şi consolidată o structură educaţională completă de limba maghiară.

Este bine să vedem aceste realizări. Dacă ar fi să scriem pe câte o pagină toate realizările pe care le-am făcut în ultimii 12 ani – şi mă refer doar la investiţii, nu la programe, ci la renovări şi investiţii finalizate, concrete -, atunci am putea citi o carte sau o publicaţie de 100.000 de pagini”, a declarat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, în Transilvania, în cadrul programului au fost construite 103 grădiniţe noi şi renovate 376, cu o investiţie totală de aproximativ 33 de miliarde de forinţi (82,21 milioane euro).

Potrivit lui Árpád János Potápi, din cauza dificultăţilor economice din regiune, care nu se observă cu adevărat în Ungaria, cel mai important lucru este acum finalizarea investiţiilor începute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dany

    luni, 27.06.2022 at 10:22

    mai un pic si o i-au de tot…. asa ne trebuie ne meritam soarta daca nu suntem in stare sa ne tinem pantalonii pe noi

  2. Nelu

    luni, 27.06.2022 at 11:43

    si daca nu ne iau altii, ne vand ai nostri. Nu ei sunt de vina ci noi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax