Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul va acorda credite pentru organizarea de nunți, botezuri, sau cumpărarea unei mașini. Câți bani pot împrumuta tinerii

Publicat

Persoanele cu vârste între 18 și 45 de ani vor putea accesa un împrumut din partea statului pentru a-și organiza chiar o nuntă sau un botez, dar și pentru achiziționarea unei mașini de familie. Este vorba despre proiectul ”Family Start”, care potrivit premierului Nicolae Ciucă va fi adoptat în scurt timp, într-o ședință de Guvern. Creditul maxim pe care îl pot obține este de 15.000 de euro. 

Mai exact este vorba despre un program inițiat de Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea.

Acesta a făcut o serie de declarații, într-o emisiune la Antena3, în care a explicat la ce pot fi folosiți banii pe care îi pot obține prin credit direct de la Guvern.

15.000 de euro pentru mașină de familie, plata creșei, a grădiniței, sau evenimente private

”Este vorba despre credite care sunt garantate de către stat, în cuantum de 10.000 de euro pentru studenţi, pentru a-şi plăti anumite nevoi personale şi 15.000 de euro pentru tinere familii, sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituţi într-o familie, pot fi cupluri la început de drum.

De asemenea, pentru achitarea chirieri, sau dacă au copii, pentru plata creşei, grădiniţei, afterschool, dar şi evenimente personale.

Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată, este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

La ce mai pot fi folosiți banii potrivit premierului Ciucă

„Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece ţara noastră. Am anunţat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul ‘Sprijin pentru România’.

Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, şi ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”, precizează Nicolae Ciucă, într-un comunicat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei.

Programul Family Start

Banii se adresează tinerilor la început de drum și pot fi folosiți în diverse moduri. Se propune garantarea unui credit în valoare de maximum 75.000 lei, în proporţie de 80% de către stat. Însă în banii respectivi nu sunt incluse în garantare dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, precum şi în suportarea dobânzilor şi a cheltuielilor adiacente creditului, iar numărul maxim prevăzut de beneficiari ai acestui program este de 10.000.

Ce poți face cu banii din program

  • Cheltuieli cu școala pentru elevi
  • cheltuieli cu grădinița
  • cheltuieli cu creșa
  • bani pentru after-school
  • cumpărarea de autoturisme de familie
  • taxe de studii pentru studenți: licența, master, doctorat
  • evenimente private (nunți, botezuri)
  • avans pentru cumpărarea unei locuințe
  • plata chiriei

Momentan nu a fost făcută public modalitatea prin care se pot accesa banii.

sursă: Guvernul României, agerpres, antena3.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    luni, 16.05.2022 at 13:41

    Mai bine i-ați motiva să înceapă să lucreze, să vadă cum se câștigă un ban. Mare parte știu doar distracție,nu au habar ce înseamnă o Carte de Muncă.Un împrumut se ia ușor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax