Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul va aplica măsura plății TVA la încasarea facturii, din 1 ianuarie 2013. Negocierile cu FMI, BM și CE s-au încheiat

Publicat

Negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială privind angajamentele asumate de România pentru a șasea evaluare a acordului preventiv s-au încheiat cu succes, a anunţat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, vicepremierul Florin Georgescu, potrivit Agerpres.

„Scrisoarea de intenţie, documentele negociate prevăd obiectivele pentru următoarea perioadă de timp de trei luni, până în septembrie. S-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale funcţionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010, cele pentru plata sumelor reţinute necuvenit pensionarilor, pentru şapte luni din acest an şi nouă luni din anul care urmează”, a spus Florin Georgescu.
Acesta a mai declarat că „în plan fiscal, s-au agreat măsuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, crearea de locuri de muncă, dezvoltare şi inovare tehnologică. Plata TVA la încasare a fost agreată. Aceasta se va aplica efectiv, datorită necesităţii unor pregătiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. Pe partea de cheltuieli bugetare, s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autorităţilor locale în vederea onorării obligaţiilor către persoanele cu dizabilităţi, precum şi pentru plata arieratelor, respectiv datoriilor restante ale autorităţilor locale către diverşi furnizori şi diverşi creditori”.
Ministrul Finanţelor a precizat că nu vor fi reduceri de personal în sectorul public, cifra de personal bugetar urmând să fie menţinută la nivelul actual, creşterea economică pentru 2012 va fi în jurul a 1,2%, inflaţia decembrie-decembrie va fi de 3,5%, iar deficitul bugetar se deplasează de la 1,85% la 2,2% din PIB, aşa cum s-a convenit deja la runda precedentă de negocieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax