Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul va elimina cotizarea automată la sindicat, printr-o Ordonanță de Urgență. Florin Cîțu: Să plătească lunar cine vrea

Publicat

Guvernul pregătește în următoarele săptămâni o ordonanță de urgență prin care va elimina obligativitatea cotizării automate lunare, în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, într-un interviu pentru G4Media.

Premierul a spus că nu i se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație și că dacă cineva dorește să fie membru al unei organizații sindicale, să facă efortul lunar să plătească.

Florin Cîțu a spus că vrea să discute despre această lege privind cotizațiile, dar și dacă este normal ca acestea să se ia automat din conturile oamenilor.

  • ”Eu nu spun nimic. Dacă-i aleg, foarte bine. Dar aș vrea să văd să nu avem aceste… să-i forțăm pe oameni să le ia bani automat” a răspuns Cîțu, când a fost întrebat ce poate face dacă sindicaliștii îi aleg pe aceiași lideri de sindicat de foarte mulți ani.

Premierul a mai declarat că pentru el este evident că protestele din ultima perioadă sunt manipulate politic de PSD, precizând că nu a văzut niciun protest în perioada PSD, când creșteau taxele.

Florin Cîțu a mai declarat că protestele sindicatelor ar reflecta ”o atitudine necolegială și neprincipială față de sectorul privat”, care nu a ieșit în stradă, deși peste 1, 4 milioane de angajați au fost în șomaj tehnic în timpul pandemiei.

Interviul integral, pe G4Media.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 03.03.2021 at 22:09

    Buna treaba. Si asa sindicatele activeaza mai mult la stat.

  2. Greta

    joi, 04.03.2021 at 14:41

    Catu a rezolvat toste problemele oamenilor si ramasese problema sindicatelor si a modului de colectare a cotizatiilor!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax