Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul va interveni pentru oprirea comercializării etnobotanicelor

Publicat

etnobotanice

Administraţia din Alba Iulia ar putea reuşi să închidă, în cele din urmă, magazinele etnobotanice. Executivul a aprobat, miercuri, un plan concret de acţiune pentru o intervenţie fermă în teren a tuturor instituţiilor implicate în combaterea comercializării de produse etnobotanice. Astfel, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Agriculturii, Autoritatea Sanitar Veterinară şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului vor demara acţiuni pentru a combate acest fenomen.

Premierul Emil Boc a precizat că săptămâna aceasta va avea loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu, iar prefecţilor le va fi prezentat ordinul semnat de miniştrii de resort, în şedinţa de miercuri. Acest act, semnat de către miniştrii de resort, vizat de către primul-ministru, va fi discutat şi cu prefecţii, într-o videoconferinţă, până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca el să fie implementat, fiecare judeţ având obligaţia să raporteze fiecare măsură pe care a luat-o la nivel local în vederea prezentării lunare a unei situaţii centralizate cu privire la modul în care acest fenomen este ţinut sub control”, a declarat premierul.

De asemenea, primul-ministru a spus că Guvernul lucrează la elaborarea unui act normativ, după model polonez, în vederea limitării comercializării de produse etnobotanice, precizând totodată că Executivul are toleranţă zero faţă de acest fenomen.

Deputatul de Alba, Călin Potor, precizează într-o declaraţie politică recentă că Guvernul are datoria morală faţă de tânăra generaţie, dar şi faţă de părinţii acestor copii, să emită în cele din urmă o lege prin care să fie stopat calvarul etnobotanicelor. “Ca medic, ştiu foarte bine consecinţele pe care le are consumul lor. Este însă evident că tinerii care vor să moară nu au nimic altceva de făcut decât să consume etnobotanice. Ceea ce noi trebuie să facem este să împiedicăm aceste demersuri. S-a demonstrat că închiderea magazinelor furnizoare nu s-a putut realiza fără un temei legal. Guvernul are datoria morală, faţă de tânăra generaţie, dar şi faţă de părinţii acestor copii, să emită în cele din urmă o lege prin care să stopăm acest calvar. Până nu va fi prea târziu”, susţine Călin Potor.

Reamintim că la Alba Iulia un grup de consilieri locali au început, în urmă cu câteva luni, un demers legislativ local pentru închiderea magazinelor etnobotanice din municipiu, însă acţiunea nu a fost finalizată până acum, din lipsa unui suport legislativ naţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax