Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul va lua o decizie legată de creșterea salariului minim, până la sfârșitul lunii. Consultări cu partenerii sociali

Publicat

bani inselaciune

Guvernul va lua o decizie privind creșterea salariului minim brut pe țară până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat luni Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Dancă a declarat că decizia va fi luată după consultări cu patronatele și cu sindicatele.

În cadrul analizei se va ține cont de creșterea economică din acest an, de indicele de productivitate și de nivelul inflației, a mai spus acesta.

„În perioada imediat următoare vor avea loc astfel de discuții, pentru ca până la finalul lunii să avem o decizie asumată, astfel încât mediul de afaceri să poată să-și facă planurile pentru anul viitor”, a spus Dancă.

Acesta a precizat că vor fi luate în calcul mai multe scenarii privind nivelul de creștere a salariului minim începând cu 1 ianuarie 2020, dar nu a precizat care sunt acestea.

Salariul minim brut pe economie este de 2.080 lei pentru un program normal de lucru, în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentand 12.43 lei/oră și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Calcul salariu minim:

ANGAJAT:

Brut: 2080 lei

CAS 25%: 520 lei

Sănătate (CASS): 208 lei

Deducere personală (DP): 465 lei

Impozit pe venit: 89 lei

Salariu Net: 1263 de lei

ANGAJATOR:

Contribuție Asiguratorie pentru Muncă (CAM) 2,25%

Total taxe: 817 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax