Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea mai multe locuri la rezidențiat. Deficitul de medici poate ajunge la 12.000 în următorii ani

Publicat

medic

Numărul locurilor la rezidențiat pentru admiterea de anul acesta ar putea crește. Guvernul a pus în dezbatere un proiect de hotărâre care propune pentru anul acesta 5.415 locuri la rezidențiat, în loc de 5.000 câte prevede Hotărârea din luna martie care stabilește cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2018-2019. Executivul susține că „România se confruntă cu un deficit major de medici specialiști, deficit care se va adânci în următorii ani, numărul acestora posibil să atingă cifra de 12.000 de specialiști în următorii 15 ani”.

La 4 luni după ce a stabilit că România trebuie să pregătească cu 1.000 mai mulți medici decât anul trecut – deci a stabilit un total 5.000 de locuri la rezidențiat, Executivul vine cu o nouă modificare: avem nevoie de 5.415 locuri la rezidențiat.

Noile cifre apar într-un proiect pus în dezbatere, care să modifice Hotărârea Guvernului nr. 131/2018 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2018-2019.

„În prezent, România se confruntă cu un deficit major de medici specialiști, deficit care se va adânci în următorii ani, numărul acestora posibil să atingă cifra de 12.000 de specialiști în următorii 15 ani. (…) Având în vedere că migrația personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit și cu experiență profesională este o realitate care își pune amprenta asupra sistemului public sanitar, în vederea asigurării unui cadru coerent instituțional și necesar pentru asigurarea formării acestei categorii profesionale în toate activitățile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat, se impune majorarea cifrei de școlarizare aferentă pentru pregătirea în rezidențiat în anul universitar 2018-2019”, motivează Executivul majorarea numărului de locuri la rezidențiat.

Guvernul nu precizează, însă, care este alocarea pe specializări a acestei cifre.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax