Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea proiect de lege pentru Centenarul Unirii, din 2018, în care include autostrăzile Pitești – Sibiu și Iași – Târgu Mureș

Publicat

n

nod rutier sebes lancram autostrada orastie sibiu În vederea sărbătoririi centenarului în 2018 – 100 de ani de la Marea Unire, Guvernul intenționează să lanseze un proiect de lege care va include două mari proiecte de infrastructură realizate prin fonduri europene: Autostrada Sibiu – Pitești și Autostrada Iași – Târgu Mureș, prioiecte ce vor fi gestionate multianual în mod separat. Cu toate acestea, stadiul actual al celor două proiecte exclude din start o finalizare până în 2018.

„Intenția noastră este să venim cu un proiect de lege pentru centenarul 2018 și să dedicăm două proiecte de infrastructură pe fonduri europene, Pitești – Sibiu și Iași – Târgu Mureș, să gestionăm aceste proiecte multianual în mod separat”, a declarat premierul Cioloș la o întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România.

Cu toate acestea, stadiul actual al celor două mari proiecte exclude orice șansă de finalziare până în 2018, momentul centenarului. Sibiu – Pitești, în mod realist, ar putea fi gata abia din anul 2021, în timp ce Autostrada Iași – Târgu Mureș, dincolo de faptul că ar costa mai mult decât toți banii europeni pe care România îi are la dispoziție, este programată în Master Plan abia după 2020.

Autostrada Sibiu – Piteşti este în proces de revizuire a Studiului de Fezabilitate, urmând ca abia în 2017 să fie lansată achiziția publică pentru proiectare și, după această etapă, să fie contarctate lucrările. Asa cum au declarat-o și oficialii de la Transporturi, finalizarea autostrăzii ar putea fi abia în 2021, în cel mai bun caz, doar sectoarele de capăt putând fi gata mai devreme.

Cât despre autostrada A8 Iași – Târgu Mureș, stadiul actual și programarea din Master Plan exclude din start orice finalizare în următorii doi-trei ani. În primul rând, costul întregii autostrăzi este estimat la circa 4 miliarde de euro, mai mult decât alocările europene pe întreg sectorul rutier. În Master Plan, autostrada este programată spre implementare abia după 2020, în următorul exercițiu financiar european.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax