Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea reluarea cursurilor „față în față”. Apel către primari pentru începerea anului școlar

Publicat

Primarii au fost anunțați, luni, că Guvernul vrea reluarea cursurilor „față în față”, dar lucrează „la mai multe scenarii” pentru începerea noului an școlar.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, la şedinţa de luni a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, care a avut loc în sistem de videoconferință.

„Vreau să închei rugându-vă să facem front comun, în perspectiva începerii anului şcolar. Guvernul lucrează pe mai multe scenarii. Noi ne dorim revenirea la o viaţă normală şi dacă s-ar putea condiţiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor, anului şcolar, faţă în faţă, însă avem şi alte scenarii care să aducă şi elementele de predare online în diferite proporţii. Și dacă vom apela şi la predarea online sau la învăţarea faţă în faţă, împreună cu dumneavoastră, cei care investiţi în infrastructura şcolară va trebui să luăm măsuri astfel încât în şcoli, în clase să fie condiţii de distanţare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spaţiile de predare astfel încât să avem şi partea de securitate sanitară pentru copii cât şi partea de calitate a serviciilor educaţionale de care se ocupă Ministerul Educaţiei”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Noul an școlar va începe, cel mai probabil, după „scenariul hibrid”, în care, prin rotație, unii elevi vor merge la școală, iar alții vor face cursuri online, a declarat miercuri, la RFI, ministrul Educației, Monica Anisie.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax