Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul vrea să angajeze ”bunici sub acoperire” în azilele de bătrâni. Sancțiuni dure pentru abuzuri în căminele pentru vârstnici

Publicat

Guvernul va angaja “bunici sub acoperire” care se vor interna în căminele pentru vârstnici iar scopul lor este de a monitoriza activitatea personalului și modul în care aceștia se comportă cu pacienții.

Acest lucru este prevăzut în planul de reformă a asistenţei sociale, care ajunge pe masa Guvernului după scandalurile din azilele groazei din România scrie antena3.ro.

În documentul pregătit de guvern, se propun verificări făcute de clienți misterioși care au ca scop monitorizarea activității personalului și a raporta dacă în instituții au loc abuzuri, așa cum s-a întâmplat şi în cazul azilelor groazei.

Sunt prevăzute și sancțiuni penale și amenzi care ajung la 100.000 de lei.

Listă neagră cu firmele, asociațiile și fundațiile care au azile și nu au grijă de bătrâni

Tot planul de reformă a asistenţei sociale care ajunge în cel mai scurt timp pe masa Guvernului nu mai permite funcționarea vreunui serviciu social înainte să fie făcută vizita în teren a specialiștilor.

Proiect de lege mai prevede că autorizarea azilelor pentru bătrâni să nu se mai facă fără o verificare fizică în locație, au anunțat surse guvernamentale.

Pe lângă verificarea fizică a azilelor, va mai exista o prevedere: Ministerul Muncii va face o listă neagră cu firmele, asociațiile și fundațiile care se dovedesc, în urma controalelor, că nu au grijă cum trebuie de beneficiari.

Scandalul azileor groazei: 99 de centre închise

În urma scandalului, autoritățile au demarat controale la toate azilele din țară.

Conform centralizării efectuate de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), până acum au fost închise 99 de centre pentru condiții improprii sau funcționare fără licență.

Până în acest moment au fost deschise 47 de dosare penale în urma controalelor la centrele de asistență socială, potrivit libertatea.ro.

În România funcționează 2836 de centre rezidențiale publice și 2400 private.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 09.09.2023 at 13:27

    Bunici sub acoperire, adică pensionari SRI ? Vedeţi-vă de treabă, ăştia numai bat din gură, dar de fapt nu fac nimic. Ca de obicei.Poveşti PSD-iste.

  2. Elena

    sâmbătă, 09.09.2023 at 14:49

    Si bugetarii care sunt platiti sa faca controale inopinante ce fac? Au salarii foarte mari, spor de vatamare, spor de risc? In loc sa faca reduceri ei vor sa angajeze. Probabil ca dinastia singuri care au lucrat si inainte in SRI, politie, armata, magistratura, deci specialii ca sa mai ia un salar pe langa pensia speciala care este mai mare decat i-a fost salariu.

  3. Stefan

    sâmbătă, 09.09.2023 at 19:08

    nu am văzut o idee mai proastă decât asta, cum să angajez bunici care au fel și fel de interese ,sunt bătrâni unii dintre ei stau prost cu fizicul și psihicul și tu să pui bază pe ce prostii vor spune ei , bătaie de joc, e ca și cum ai întreba un copil dacă l-a bătut educatoarea.

  4. Ion

    duminică, 10.09.2023 at 09:48

    Ma și mir ca nu va fătat mintea altceva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax