Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul vrea să dea liber la vânatul de urși. Aproape 500 de exemplare ar putea fi recoltate. Deputații chemați de urgență la vot

Publicat

Guvernul vrea să dea liber la vânatul de urși. Aproape 500 de exemplare ar putea fi recoltate, în 2024 și 2025. Este vorba despre o măsură pe care deputații României o vor vota luni, 15 iulie de la ora 15.00. 

Mai exact, biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis convocarea forului legislativ în sesiune extraordinară şedinţa plenului fiind urmată de vot final, în format hibrid.

Deputații vor avea de votat aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora.

Aproape 500 de exemplare ar putea fi recoltate

Intervenţiile legislative vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs, prin aprobarea recoltării pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional, şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional.

Ce spune fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a declarat că tragedia din cazul turistei care a decedat după ce a fost atacată de urs, că ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost adoptat proiectul de lege propus de UDMR care prevede reintroducerea vânătorii.

„Suntem în faţa unei tragedii cumplite, o tragedie cumplită care putea fi evitată, iar tragedii similare au mai avut loc în trecut. Şi, pur şi simplu, ne întrebăm câte persoane trebuie să mai moară, câte persoane trebuie să mai fie mutilate, câte persoane trebuie să ajungă la spital în urma atacurilor urşilor şi cât timp trebuie să mai treacă ca viaţa oamenilor să devină mai importantă pentru tot Parlamentul României decât viaţa unui exemplar de urs brun. UDMR are un proiect de lege care a trecut de Senat anul trecut, în noiembrie, un proiect de lege care reintroduce vânătoarea şi care de opt luni de zile zace în sertarele Camerei Deputaţilor”, a afirmat Tanczos Barna.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. BabaGanush

    luni, 15.07.2024 at 14:04

    NU NU NU, NU asta e solutia!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate